Vijeće za elektroničke medije na 23-23 sjednici otvorilo je ponude pristigle na Obavijest o namjeri davanja koncesije broj 05/23

Vijeće za elektroničke medije je na 23-23 sjednici održanoj 6. srpnja 2023. otvorilo ponude pristigle na Obavijest o namjeri davanja koncesije broj 05/23 za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge digitalnog radija – DAB+.

Na temelju članka 85. Zakona o elektroničkim medijima, Pravilnika o sadržaju i postupku obavijesti o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija, provedenih pripremnih radnji za dodjelu koncesija te tehničke podloge koju je utvrdila Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, Vijeće je objavilo Obavijest o namjeri davanja koncesije 05/23 koja je objavljena u Narodnim novinama broj 58/2023 od 31. svibnja 2023.

Utvrđeno je da su temeljem gore navedene Obavijesti o namjeri davanja koncesije broj 05/23 za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge digitalnog radija otvorene ponude kako slijedi:

  • MUX 1 (Republika Hrvatska) – AUTOR d.o.o.
  • DA0 (Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, dio Bjelovarsko-bilogorske, dio Sisačko-moslavačke županije) – Radio Slavonija d.o.o.
  • DB0-DC0 (Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka, dio Bjelovarsko-bilogorske, Krapinsko-zagorska, Grad Zagreb, Zagrebačka, dio Sisačko-moslavačke, Karlovačka, dio Primorsko-goranske županije) – nije zaprimljena ponuda
  • DE0 (dio Ličko-senjske, Zadarska, Šibensko-kninska županija) – nije zaprimljena ponuda
  • DF0 (Splitsko-dalmatinska, dio Dubrovačko-neretvanske županije) – nije zaprimljena ponuda