Donesena odluka o raspodjeli dijela sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija 01/18

Vijeće za elektroničke medije na danas održanoj sjednici donijelo je Odluku o raspodjeli sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija te neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa za 2019. i 2020. godinu, ukupne vrijednosti 3.360.000,00 kuna za neprofitne pružatelje elektroničkih publikacija i 1.344.000,00 kuna za neprofitne proizvođače audiovizualnog i radijskog programa.

Na javni natječaj za svaku godinu prijavilo se 44 neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija i 19 neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa.

Vijeće je analiziralo pristigle projekte te je dodijelilo sredstva za projekte 24 neprofitna pružatelja elektroničkih publikacija te 15 projekata neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa.

U ranijem Fondu za 2017. i 2018. podržani su projekti 20 neprofitna pružatelja elektroničkih publikacija te 8 projekata neprofitnih proizvođača audiovizualnih sadržaja.

Analizirajući pristigle prijave na natječaje, ukupno medijsko tržište i posebno tržišta elektroničkih publikacija od 2017. godine, od kada je na snazi aktualni Pravilnik o Fondu za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija, Vijeće je stava kako pri izradi novog Pravilnika treba povećati postotak izdvajanja za projekte neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija.