Održan Međunarodni forum regulatora 2017.

Međunarodni forum regulatora (International Regulators Forum) održan je 9. i 10. listopada 2017. u Bruxellesu u organizaciji Međunarodnog instituta za komunikacije (Institute for International Communications).

Riječ je o jednom od glavnih i najvažnijih stručnih skupova koji okuplja čelne ljude regulativnih tijela iz cijelog svijeta. Ovogodišnji Forum bavio se temama (ponovnog) promišljanja regulacije zasnovane na sektorima, pluralizma medija u „eri izobilja“, povezivosti u smislu zatvaranja jaza digitalne isključenosti, stvaranja povjerenja u evoluirajuće digitalne sustave,  regulacije OTT i aplikacija uz pitanje potrebe za globalnim rješenjem te temom zaokreta prema dinamičnoj regulaciji u svjetlu omogućavanja digitalne ekonomije.

Agenciju za elektroničke medije predstavljao je Damir Hajduk, ravnatelj Agencije te predsjednik Vijeća za elektroničke medije i potpredsjednik ERGA-e, Europske skupine regulatora za audiovizualne medijske usluge.

Sudjelujući u panelu pod nazivom „Regulatorni pregled“ (Regulatory Snapshot), gospodin Hajduk iznio je glavne izazove regulacije kojima se bavi hrvatsko regulativno tijelo te je, u svojstvu potpredsjednika ERGA-e, objasnio način funkcioniranja ove ekspertne skupine Europske komisije i njezinu ulogu  u svjetlu donošenja revidirane Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama.

Panel, koji je služio vrijednoj razmjeni dobre prakse te omogućio bolje razumijevanje izazova s kojima su suočeni regulatori na globalnoj razini, moderirao je Chris Chapman, predsjednik Instituta za međunarodne komunikacije, a uz Damira Hajduka, u njemu su sudjelovali čelni ljudi regulativnih tijela iz Švicarske, Botsvane, Katara te Kajmanskih otoka.

Više informacija o Međunarodnom forumu regulatora možete pronaći ovdje.