Europski parlament objavio poziv za podnošenje prijedloga za okvirne sporazume o partnerstvu u području medija za razdoblje 2016. – 2019.

Poziv za podnošenje prijedloga za okvirne sporazume o partnerstvu u području medija za razdoblje 2016. – 2019. temelji se na višegodišnjem programu rada Europskog parlamenta za bespovratna sredstva na području komunikacija za razdoblje 2016. – 2019. Rok za podnošenje prijava za partnerstva je 31. svibnja 2016. Svrha ovog poziva za podnošenje prijedloga je odabrati potencijalne korisnike (partnere) za provedbu mjera sufinanciranih od EU-a u kategoriji medija. Europski parlament ima za cilj razviti višegodišnju suradnju s medijskim organizacijama koje su posvećene izvještavanju o ulozi i aktivnostima EP-a u skladu s ciljevima utvrđenim u višegodišnjem programu za bespovratna sredstva.

U skladu s višegodišnjim programom rada za bespovratna sredstva, ciljevi ovog poziva za podnošenje prijedloga su: promicanje i umnožavanje boljeg razumijevanja identiteta, uloge i političke naravi Europskog parlamenta kao jedine demokratski izabrane institucije Europske unije, komuniciranje aktivne uloge EP-a u područjima koja se tiču građana EU-a, širenje informacija i promicanje dijaloga o aktivnostima EP-a.

Za potrebe ovog poziva za podnošenje prijedloga, medijska kategorija sastoji se od sljedećih područja prijave:  televizija, radio i/ili online mediji.

Više

Prijava