U četvrtak i petak u Zagrebu međunarodna znanstvena konferencija Komentari, govor mržnje, dezinformacije i regulacija javne komunikacije

Međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom Komentari, govor mržnje, dezinformacije i regulacija javne komunikacije održat će se u četvrtak, 16. i petak, 17. rujna 2021. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Konferencija počinje u četvrtak u 15.30 sati, a u petak u 9 sati.

Organizatori konferencije su Agencija za elektroničke medije, znanstveno-stručni časopis za novinarstvo i medije Medijska istraživanja te Znanstveno vijeće za kazalište, film, radio i televiziju  Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u ulozi suorganizatora.

Na konferenciji sudjeluje četrdesetak autora i znanstvenika iz Italije, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Srbije, Španjolske, Turske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Švedske i Hrvatske.

Dezinformacije i medijski pluralizam, dezinformacije i nova digitalna ekologija, prepoznavanje i sprječavanje govora mržnje u medijima, opstrukcije i vandalizam i govor mržnje, sloboda izražavanja u društvenim medijima, govor mržnje i mladi, samo su neke od tema o kojima će biti riječi na ovoj konferenciji.

Kao glavni govornici na konferenciji će izlagati eminentni stručnjaci na ovom području profesor Paolo Mancini s Odsjeku političkih znanosti Sveučilišta u Peruggi, izvanredna profesorica na Odsjeku novinarstva Sveučilišta Södertörn u Stockholmu Nina Springer i Bertram Vidgen s Alan Turing Instituta iz Londona.

Više o konferenciji: https://conference2021.aem.hr/