U četvrtak, 4. srpnja okrugli stol povodom pokretanja internetske stranice www.zeneimediji.hr

Povodom pokretanja internet stranice www.zeneimediji.hr Agencija za elektroničke medije organizira u muzeju Mimara u Zagrebu, u četvrtak, 4. srpnja 2019. u 11 sati okrugli stol „Žene u hrvatskom društvu“, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

Na okruglom stolu, na kojem će stranica i službeno biti predstavljena, govorit će ministrica kulture Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, profesorica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Vlatka Zoldoš, potpredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora Morana Paliković Gruden, članica Izvršnog odbora Hrvatskog društva dramskih umjetnika Ana-Marija Vrdoljak te Petra Kontić, voditeljica programa „Rodna ravnopravnost“ u udruzi B.a.B.e. 

Video porukom sudionica skupa obratit će se i Predsjednica Republike, a pozdravnim govorima obratit će se i predsjednik Vijeća za elektroničke medije i ravnatelj Agencije za elektroničke medije Josip Popovac, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Helena Štimac Radin, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić te zamjenica pučke pravobraniteljice mr. sc. Tena Šimonović Einwalter.

Moderator okruglog stola bit će voditelj na Hrvatskoj televiziji Duško Ćurlić.

Ovom prigodom bit će potpisan i sporazum o suradnji na ovom projektu između Agencije za elektroničke medije i partnerskih institucija i organizacija.

Internetska stranica www.zeneimediji.hr bit će središnje mjesto za informiranje javnosti o raznim aspektima položaja žena u društvu. Ona će donositi informacije vezane za europsko i hrvatsko zakonodavstvo, pozitivne primjere uspješnih žena u svakom segmentu našega društva, ali i skrenuti pozornost na probleme s kojima se žene susreću.