Dostava očitovanja o ostvarenim iznosima prihoda za 2021.

Sukladno članku 25., stavak 1., 2. i 3. Zakona o elektroničkim medijima pozivamo vas da izvršite svoju zakonsku obvezu dostave izvješća o ostvarenim prihodima za 2021. godinu, https://www.aem.hr/zakonski-akti/.

DOSTAVA IZVJEŠĆA O OSTVARENIM PRIHODIMA ZA 2021. godinu radi se isključivo putem informacijskog sustava pružatelja medijskih usluga (ISPMU) na mrežnim stranicama Agencije putem, link  https://pmu.e-mediji.hr/Login.aspx , unutar modula pod nazivom Obveza 0,5%.

Za pristup ISPMU-u trebat će Vam korisničko ime i lozinka. Svi pružatelji koji redovno ulaze u ISPMU koriste te podatke dok novoupisane pružatelje u 2021. godini, za dobivanje korisničkog imena i lozinke, pozivamo da nas kontaktiraju putem elektroničke pošte na [email protected] ili kontaktiraju naše informatičare na telefon 01 4882 616.

Ukoliko ste u međuvremenu korisničko ime i lozinku zagubili, kao i u slučaju bilo kakvih tehničkih problema u radu ISPMU-a, također nas kontaktirajte na iznad navedene načine.

Krajnji rok za dostavu očitovanja o ostvarenim prihodima za 2021. godinu je utorak, 10. svibnja 2022. godine.

Novoupisani pružatelji u 2021. godini ispunjavaju izvješće o ostvarenim prihodima za 2021. godinu za razdoblje od datuma upisa pa do 31. prosinca 2021. godine.

Niže se nalazi excel tablica pod nazivom „Primjeri popunjavanja izvješća o ostvarenim prihodima za 2021“ pa ju prije početka procesa dostave izvješća o ostvarenim prihodima pažljivo pogledajte i pročitajte.

Napominjemo da su člankom 98. stavak 1., podstavak 33. i stavkom 2. i 3. definirane prekršajne odredbe i novčane kazne za pravne osobe, odgovorne osobe u pravnoj osobi i fizičke osobe obrtnike, link https://www.aem.hr/zakonski-akti/.