Elektroničke publikacije

Sukladno odredbama Zakona o elektroničkim medijima (NN 111/2021, 114/2022) Vijeće za elektroničke medije upisuje pružatelje elektroničkih publikacija u Upisnik pružatelja elektroničkih publikacija, Knjigu pružatelja elektroničkih publikacija.

Elektroničke publikacije su urednički oblikovani, proizvedeni ili prikupljeni medijski sadržaji koje putem interneta objavljuju pružatelji usluga elektroničkih publikacija u svrhu javnog informiranja, zabave ili obrazovanja. Fizička i pravna osoba mora podnijeti prijavu za upis u Upisnik pružatelja elektroničkih publikacija koji vodi Agencija, a za neispunjenje navedene obveze Zakon o elektroničkim medijima u čl. 99. propisuje prekršajnu odgovornost.

Sadržaj prijave za upis elektroničke publikacije te detaljni kriteriji upisa neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija utvrđen je Naputkom o upisniku pružatelja medijskih usluga i elektroničkih publikacija (NN 150/2022).

Vijeće za elektroničke medije je sukladno Zakonu o elektroničkim medijima donijelo Pravilnik o uvjetima za upis u upisnik pružatelja elektroničkih publikacija (NN 48/2022), kojim su propisani uvjeti za upis u Upisnik u kojeg se upisuju komercijalni i neprofitni pružatelji elektroničkih publikacija.

Obrazac za prijavu elektroničke publikacije u upisnik možete preuzeti ovdje.

Knjigu pružatelja elektroničkih publikacija možete pogledati ovdje te na web stranicama Agencije. 

Izvještaj o medijima dostupan je i u excel formatu.