Održana 18. plenarna sjednica Mediteranske mreže regulatornih tijela

Potpredsjedatelj Mediteranske mreže regulatornih tijela – španjolsko Nacionalno vijeće za tržište i tržišno natjecanje (CNMC), ujedno zaduženo za medije, bio je domaćin 18. Plenarne sjednice regulatorima iz 20ak država. Plenarnom sjednicom predsjedali su predsjednica MNRA Mirjana Rakić te potpredsjedatelj Josep Maria Guinart i Sola. 

Na na panelima je raspravljano o pitanju neovisnosti regulatora i predstavljenom nacrtu revizije Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama u Europskoj uniji te o reviziji Statuta Mreže.

U okviru plenarnog sastanka održane su četiri tematske sjednice o načinu predstavljanja krize izbjeglica i migranata u medijima; ravnopravnosti spolova u komercijalnim komunikacijama audiovizualnih programa te u sportskim programima, o medijskoj zastupljenosti osoba s mentalnim bolestima ili drugim teškoćama, te o zaštiti maloljetnika i promicanju medijske pismenosti.

Predsjedanje MNRA u 2017.godini preuzelo je španjolsko nacionalno Vijeće CNMC, dok je glasanjem jednoglasno usvojen iskaz interesa francuskog regulatora CSA za preuzimanjem mjesta potpredsjedatelja.