Budimpešta, Mađarska, 17. – 18. travnja 2013. – Održana Treća međunarodna konferencija SEE Digi.TV

Treća i završna međunarodna konferencija održana je u sklopu SEE Digi.TV projekta od 17. do 18. travnja 2013. godine u Budimpešti u Mađarskoj. Konferenciju je organizirao mađarski SEE Digi.TV partner IVSZ.

Sudionici iz jugoistočne Europe, predstavnici projektnih partnera i njihovi gosti, imali su priliku razgovarati na temu postojećih izazova i najbolje prakse prelaska s analognog na digitalno odašiljanje televizijskog signala, provođenja procesa digitalizacije, smanjivanja digitalnog jaza i harmonizacije korištenja digitalne dividende.

Konferencija je imala četiri glavne tematske cjeline: umrežena TV, zaštita autorskih prava povezana s odašiljanjem u globaliziranom medijskom okruženju, značaj specifikacije za digitalne prijamnike u postupku prelaska na digitalno odašiljanje te iskustva i tehnike promotivne kampanje vezane uz digitalizaciju.

Na skupu je zaključeno da proces digitalizacije dolazi s velikim brojem popratnih pojava na koje se treba svaka zemlja posebno pripremiti, a utjecaji tih pojava razlikovat će se ovisno o različitim specifičnostima regije i zemlje.

Tijekom provedbe projekta, partneri na projektu SEE Digi.TV susreli su se u nekoliko navrata radi razmjene ideja i iskustava te rada na usklađivanju procesa prelaska na digitalno emitiranje na području zemalja koje sudjeluju u provedbi projekta, a o rezultatima te suradnje kao i o samim rezultatima projekta sudionici konferencije su mogli dobiti više informacija tijekom dvodnevnog trajanja konferencije.