Radijski spotovi za borbu protiv epidemije

Za vrijeme globalne pandemije koronavirusa (COVID-19) i velike prijetnje za javno zdravstvo uloga i društvena odgovornost medija dolazi do još većeg izražaja. Važnost profesionalnog, odgovornog, točnog, utemeljenog, pouzdanog i pravodobnog informiranja možda nikada nije imalo takvu važnost kao danas.

Također, iznimnu važnost ima i poticanje odgovornog ponašanja i međusobnog povezivanja, te stalna komunikacija s građanima i emitiranje ključnih poruka Stožera civilne zaštite o mjerama koje građani trebaju poduzeti da bi zaštitili sebe i druge, te doprinijeli efikasnijoj zaštiti i u konačnici zaustavljanju širenja epidemije koronavirusa.

Razumijevajući da je trenutno i sama produkcija programa otežana, Agencija za elektroničke medije na jedno je mjesto okupila radijske spotove s važnim porukama i savjetima za ponašanje u vrijeme epidemije, a koje lokalni i regionalni nakladnici radija mogu preuzeti s priloženih poveznica. U ovo krizno vrijeme važno je stalno ponavljati ključne poruke i upozoravati da smo svi odgovorni za uspješnu borbu protiv širenja epidemije koronavirusa.

Posebno se zahvaljujemo Yammat FM-u i All market mediji koji su nesebično ustupili ili posebno za ovu prigodu producirali namjenske spotove i stavili ih na raspolaganje i korištenje svim lokalnim i regionalnim nakladnicima.

Uskoro ćemo i za lokalne televizije omogućiti preuzimanje spotova koje pripremaju RTL, HRT i Nova TV.

Pozivamo nakladnike radija da uvrste ove spotove u svoj program, te da ih emitiraju shodno nahođenju i programskoj shemi ili da produciraju svoje s istim ključnim porukama.

Radijske spotove možete preuzeti sa sljedećih poveznica:

Yammat FM #ostanidoma
SCZ Higijena
SCZ Dezinfekcija
SCZ Simptomi
SCZ Ostani kod kuće