Predstavljeni prvi rezultati Studije o zastupljenosti rodnog nasilja u informativnim emisijama elektroničkih medija na području Mediterana

Prvi rezultati Studije o zastupljenosti rodnog nasilja u informativnim emisijama elektroničkih medija na području Mediterana predstavljeni su u Barceloni, u sjedištu katalonskog regulatora CAC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya).

Spomenuta Studija proizvod je radne skupine Rod i mediji koja djeluje u sklopu Mediteranske mreže regulatornih tijela (MNRA). Agencija za elektroničke medije članica je spomenute Mreže i radne skupine te je sudjelovala u izradi Studije provevši Analizu medijskog tretmana rodnog nasilja u Hrvatskoj na trima nacionalnim televizijama.

Konačni rezultati Studije o zastupljenosti rodnog nasilja u informativnim emisijama elektroničkih medija na području Mediterana bit će predstavljeni na plenarnoj sjednici Mediteranske mreže regulatornih tijela (MNRA) u studenom ove godine.

Analiza medijskog tretmana rodnog nasilja u Hrvatskoj na trima nacionalnim televizijama predstavljena je u Zagrebu na okruglom stolu u prosincu prošle godine te pokazuje da se od ukupnog broja analiziranih vijesti gotovo 5,6 posto odnosi na vijesti o rodnom nasilju. Svi rezultati Analize objavljeni su na web stranicama Agencije za elektroničke medije u obliku brošure.