Poziv na edukativnu radionicu o online nasilju prema ženama – Rijeka, 6. lipnja 2022.

Nakon vrlo uspješnih i posjećenih radionica u Zagrebu, Vinkovcima, Splitu i Zadru, Agencija za elektroničke medije i Udruga B.a.b.e. organiziraju  novu edukativnu radionicu na temu rodno uvjetovanog online nasilja prema ženama.

Radionica će  se održati u ponedjeljak, 6. lipnja 2022. u Gradskoj vijećnici Grada Rijeka.

Pozvani su u prvom redu mediji s područja Istre, Rijeke i Kvarnera, no dobrodošli su i svi drugi koji to žele. Od iznimne je važnosti da se, uz pružatelje elektroničkih publikacija, u što većem broju odazovu i nakladnici radija i televizije. Nasilje prema ženama putem interneta obuhvaća različite pojave, poput osvetničke pornografije, online silovanja (sextortion), kao i online uznemiravanje i prijetnji. Na radionicama će se, uz ostalo, moći naučiti na koje se načine i kakvim politikama boriti protiv ovih problema, koji su, nažalost, vrlo prisutni i u našem društvu.

Prijave na radionicu primaju se do petka, 3. lipnja u 12 sati, na e-mail adresu g. Deana Šarčevića, koordinatora projekta Surf and Sound[email protected]

Radionica se održava u okviru projekta Surf and Sound, koji financira Europska unija iz programa Rights, Equality and  Citizenship. Ciklusom radionica iz ovog projekta AEM želi pridonijeti edukaciji novinara. Pozivamo vas da se odazovete u što većem broju te svojim dolaskom i ovaj put date svoj doprinos osvještavanju javnosti o ovoj iznimno važnoj temi.