Održan bilateralni susret Audiovizualnog vijeća Katalonije i Agencije za elektroničke medije

Izaslanstvo Agencije za elektroničke medije boravilo je 20. veljače u Barceloni na poziv katalonskog medijskog regulatora CAC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya).

Riječ je o bilateralnom susretu organiziranom u svrhu priprema za preuzimanje predsjedništva Mediteranske mreže regulatornih tijela (Mediterranean Network of Regulatory Authorities – MNRA). Na plenarnoj sjednici MNRA koja će biti organizirana najesen u Hrvatskoj, Agencija za elektroničke medije preuzet će predsjedanje Mrežom od CAC-a, regulatornog tijela koje trenutno predsjeda Mrežom.

Naime, krajem prošle Agencija za elektroničke medije izabrana je za mjesto potpredsjednika MNRA većinom glasova članova te Mreže.

Na sastanku je, osim o spomenutoj temi, bilo riječi o implementaciji revidirane Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama u nacionalno zakonodavstvo, suradnji dvaju regulatornih tijela na području medijske pismenosti te projekta Žene i mediji pokrenutog od strane AEM-a, koji je služio kao inspiracija i predložak za aktualnu kampanju katalonskog regulatora o ženama u sportu.

Bilateralni sporazum između Agencije za elektroničke medije i Audiovizualnog vijeća Katalonije potpisan je u veljači 2017.