Gledanost televizijskog programa za srpanj i kolovoz 2020.

Nakon što je Agencija za elektroničke medije prošle godine pozvala sve tvrtke koje se bave mjerenjem televizijskog programa na suradnju, krajem svibnja ove godine objavljena prva analiza gledanosti televizijskih programa za razdoblje od srpnja do prosinca 2019, izrađena u suradnji s agencijom AdScan ner.  Agencija je sklopila ugovor s HT-om i A1 o objavi njihovih podataka gledanosti te će iste objaviti čim budu dostupni.

Cilj AEM-a je omogućiti uvid u trendove gledanosti unutar cjelokupnog televizijskog tržišta, na raznovrsnim distribucijskim platformama, a što uključuje i dio naplatnih televizijskih usluga, i to na mjesečnoj razini.

Tako su sada dostupne Analize gledanosti televizijskog programa za srpanj i kolovoz 2020.

AEM će nastaviti objavljivati mjesečne Analize gledanosti televizijskog programa kao i dodatne stručne analize i istraživanja gledanosti i trendova na području audiovizualnih medijskih usluga.

Priložena analiza, koja uključuje sve zemaljske i nezemaljske kanale dostupne AdScanneru, daje popis petnaest najgledanijih televizijskih kanala  i emisija. Promatramo li sve kanale najgledaniji su nacionalni zemaljski kanali. Na prvoj poziciji nalazi se  HRT1, slijede  Nova TV, RTL i HRT2.

Na vrhu ljestvice najgledanijih nezemaljskih televizijskih kanala su informativni kanal (N1) te dječji kanal (Nickelodeon). Kao i obično, najgledaniji televizijski sadržaj u Republici Hrvatskoj su sportska događanja, nogometne utakmice.