Dostava očitovanja o ostvarenim ukupnim godišnjim prihodima za 2019. godinu

Člankom 66. stavkom 7. Zakona o elektroničkim medijima propisano je da se sredstva za rad Agencije za elektroničke medije, osiguravaju u skladu s godišnjim financijskim planom Agencije iz iznosa od 0,5% od ukupnoga godišnjeg bruto prihoda koji su u prethodnoj godini ostvarili pružatelji medijskih usluga obavljanjem djelatnosti pružanja audio i/ili audiovizualnih medijskih usluga na zahtjev, djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i/ili radija te djelatnosti pružanja usluga elektroničkih publikacija.

DOSTAVA OČITOVANJA O OSTVARENIM IZNOSIMA PRIHODA ZA 2019. godinu radi se isključivo putem web aplikacije,a nakon ulaska u aplikaciju unutar modula Obveze 0,5%.

Za pristup modulu Obveze 0,5% unutar informacijskog sustava PMU-u trebat će Vam korisničko ime i lozinka.

Svi pružatelji koji su već predavali očitovanja putem modula Obveze 0,5% i inače ulaze u informacijski sustav PMU-a imaju te podatke dok novoupisane pružatelje u 2019. godini, za dobivanje korisničkog imena i lozinke,  pozivamo da nas kontaktiraju putem elektroničke pošte na [email protected]

Ukoliko ste korisničko ime i lozinku zagubili, također nas kontaktirajte na [email protected]

Krajnji rok za očitovanje obveznika o ostvarenom iznosu ukupnog prihoda za 2019. godinu (a koji treba odgovarati zbroju svih vrsta prihoda pružatelja koje je ostvario u 2019. godini) te ostvarenom iznosu prihoda od obavljanja djelatnosti za 2019. godinu, (a koji jedino predstavlja osnovicu za izračun 0,5% obveze) je četvrtak, 30. travnja 2020. godine.

Ističemo, da sredstva dodijeljena pružateljima u 2019. godini unutar javnih natječaja Fonda za pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija ne ulaze u osnovicu za izračun 0,5% obveze za 2019. godinu.

Niže se nalazi i „Vodič za predavanje očitovanja o ostvarenim ukupnim godišnjim prihodima“pa ga prije dostave očitovanja preuzmite i pažljivo pročitajte u cijelosti.

Upozoravamo na najčešće greške prilikom predaje očitovanja: nakon što bi pružatelji unijeli iznose ukupnih prihoda i prihoda od obavljanja djelatnosti te tražena objašnjenje zaboravili bi kliknuti na „Spremi“, zatim ne bi ušli u tab „Dokumentacija“ (desno od taba Prihodi) gdje je potrebno obvezno preuzeti obrazac prijave za svaku vrstu medijske usluge isprintati ih, potpisati i pečatirati, te skenirati i podignuti (uplodati) u modul Obveze 0,5%.

Nakon što se podignu svi dokumenti u modul Obveze 0,5% obvezno je kliknuti na „Završi“ čime tek završavate obvezu predaju očitovanja.

Istovremeno Vaše predano očitovanje dobiva status „Podneseno“ i to je ujedno potvrda da je postupak predaje očitovanja napravljen na traženi način.

Sve dodatne upite šaljite na e-mail adresu: [email protected]