Agencija za elektroničke medije provodi istraživanje o utjecaju pandemije na poslovanje elektroničkih medija

Pandemija izazvana covid 19 virusom utjecala je na sve segmente društva pa tako i na medije. Ugroza ukupne ekonomije utjecala je i na ekonomsko poslovanje medija, ali je utjecalo i na kvalitetu programskih sadržaja, jer su društvene aktivnosti reducirane radi niza mjera kojima se sprječava širenje virusa. Mediji jedno vrijeme gotovo da nisu imalo o čemu izvještavati ako to nisu bile teme vezane za pandemiju. Zbog toga je Agencija za elektroničke medije odlučila provesti istraživanje kojim će dobiti jasniju sliku utjecaja pandemije na poslovanje elektroničkih medija u 2020. godini.

Od ponedjeljka, 25. siječnja pa do nedjelje, 31. siječnja 2021. bit će otvorena online anketa koja će e-mailom biti poslana svim elektroničkim medijima upisanima u Upisniku pružatelja medijskih usluga, elektroničkih publikacija i neprofitnih proizvođača audiovizualnog i radijskog programa a koje vodi Agencija tj. Vijeće za elektroničke medije. Anketa je kratka i potpuno anonimna.

Istraživanjem će se prikupiti podaci o financijskom utjecaju pandemije, ali i njezinom utjecanju na kvalitetu programa medijskih nakladnika. Isto tako cilj je dobiti informacije o broju zaposlenika u medijima koji su bili zaraženi virusom i broju preminulih, kao i podatke tj. ocjenu medija o načinu kako su sami mediji informirali javnost o pandemiji i kako su mjerodavne institucije informirale medije o pandemiji.

I ovim putem pozivamo sve elektroničke medije na suradnju, da popune anketu i time daju doprinos ukupnim rezultatima istraživanja koji će svima biti dragocjeni.