Vijeće za elektroničke medije primilo na sastanak predstavnike radnika Radija 101 i Hrvatskog novinarskog društva

Na prijedlog Hrvoja Zovka, predsjednika Hrvatskog novinarskog društva, i predstavnika radnika društva Radio 101 d.o.o. u prostorijama AEM-a održan je sastanak s članovima Vijeća za elektroničke medije.

Zaposlenici Radija 101 i predstavnici HND-a izrazili su zabrinutost zbog mogućnosti prestanka rada ovog radija te gubitka radnih mjesta i gašenja jednog od kultnih brandova i kulturnog dobra grada Zagreba i novinarstva u cjelini.

Josip Popovac, predsjednik Vijeća za elektroničke medije, odgovarajući na pitanja radnika Stojedinice, detaljno je objasnio sve okolnosti vezane uz formalne nedostatke ponude njihovog poslodavca, društva Radio 101 d.o.o., objasnivši ujedno da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam „privremene koncesije“.  

Zaključak sastanka je da će Vijeće, svjesno položaja radnika Radija 101 te njegove tradicije i dugovječnosti na tržištu elektroničkih medija, u što kraćem roku raspisati novu Obavijest o namjeri davanja koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.