U utorak, 1. lipnja predstavljanje projekta „Glas žena u sportu“

U utorak, 1. lipnja 2021. bit će predstavljen projekt „Glas žena u sportu“ kojeg zajednički organiziraju Hrvatski olimpijski odbor, Agencija za elektroničke medije, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatski paraolimpijski odbor, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva turizma i sporta. Predstavljanje će biti održano u hotelu Westin u Zagrebu (dvorana Panorama – 17. kat) u 12 sati.

O projektu će govoriti potpredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora Morana Paliković Gruden, član Vijeća za elektroničke medije Vanja Gavran, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.  

Ovom prigodom bit će predstavljeni spotovi o hrvatskim sportašicama koje će nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Za sada je producirano 10 jednominutnih televizijskih i radijskih spotova u kojima se predstavljaju same olimpijke, a u pripremi je još njih šest. Spotovi će od 15. lipnja pa do kraja Olimpijskih odnosno Paraolimpijskih igara biti emitirani na velikom broju televizija i radijskih postaja u našoj zemlji.

O svom plasmanu na Olimpijske igre ovom će prigodom govoriti maratonka Matea Parlov Koštro te stolnotenisačica Anđela Mužinić, koja će nastupiti na Paraolimpijskim igrama.

Voditelj programa je sportski komentator Slavko Cvitković. Projekt „Glas žena u sportu“ nadovezuje se na projekt „Za veću vidljivost ženskog sporta u elektroničkim medijima“ kojeg su 2018. realizirali Agencija za elektroničke medije, Hrvatski olimpijski odbor i Ured za ravnopravnost spolova. Podsjetimo kako je Agencija 2019. godine usvojila i Preporuke za bolje praćenje ženskog sporta u elektroničkim medijima, a nakon istraživanja koje je pokazalo da se u sportskim vijestima nacionalnih televizija ženskom sportu posvetilo manje od 5 posto programa.