AEM domaćin Plenarne skupštine Mediteranske mreže regulatornih tijela

21. Plenarna skupština Mediteranske mreže regulatornih tijela (MNRA) održava se u organizaciji Agencije za elektroničke medije, koja od 2020. predsjeda ovom mrežom, u hotelu Croatia u Cavtatu od 10. do 12. listopada ove godine.

Uz članove Mreže, plenarnoj će sjednici prisustvovati Anna Herold, voditeljica odjela za politike audiovizualnih i medijskih usluga pri Europskoj komisiji, Tobias Schmid, predsjednik ERGA-e (Europske skupine regulatora za audiovizualne medijske usluge) te Richard Burnley iz EBU (Europske unije radiotelevizija).

Gospođa Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, obratit će se sudionicima skupa pozdravnom porukom putem video linka.

Glavne teme plenarne sjednice bit će najnoviji trendovi u audiovizualnoj medijskoj industriji, novosti vezane uz regulaciju ovog sektora na razini Europske komisije te zaključci radnih skupina Žene i mediji i Medijska pismenost koje djeluju u sklopu MNRA.

Mediteranska mreža regulatornih tijela osnovana je u studenom 1997. na prijedlog francuskog regulatora CSA (Conseil supérieur de l’audiovisuel) i španjolskog CAC-a (Consell de l’Audiovisual de Catalunya) s ciljem jačanja povijesnih i kulturnih spona među državama Mediterana i stvaranja platforme za razmjenu informacija, iskustava i dobre prakse neovisnih regulatornih tijela ovog dijela svijeta.

Mreža danas broji 26 članova – predstavnika 23 države i teritorija mediteranskog bazena.

Članovi MNRA sastaju se jednom godišnje na plenarnoj sjednici, na kojoj se, uz raspravu o aktualnim temama te se izglasavanjem donose odluke važne za funkcioniranje Mreže.