Godišnja konferencija zemalja članica Foruma regulatora Srednje Europe (CERF) u Šibeniku

Agencija za elektroničke medije domaćin je godišnje konferencije Foruma regulatora Srednje Europe (CERF- Central European Regulatory Forum) koja će se održati 8. i 9. studenoga 2019. u Šibeniku.

Glavna  tema ovogodišnje konferencije Foruma je regulacija platformi za dijeljenje video sadržaja, uloga regulatora i mogućnosti prekogranične suradnje. Biti će riječi i o tele-shoppingu te  borbi protiv dezinformacija i lažnih vijesti, nadzoru prilagodbe programa za osobe s oštećenjem sluha te projektu AEM-a Žene i mediji koji je postigao veliki uspjeh u našoj zemlji.

Na konferenciji CERF-a sudjelovat će i stručnjaci iz irskog i austrijskog regulatornog tijela, čime je na simboličan način proširen rad Mreže i obilježen početak suradnje s regulatorima iz drugih mreža i radnih skupina iz cijele Europe.

Forum regulatora Srednje Europe osnovan je krajem 2009. i okuplja regulatore iz Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Agencija za elektroničke medije pridružila se Forumu regulatora Srednje Europe u rujnu 2014., nakon statusa promatrača.